Burhan Kuzu kim sorusu gundemde sıkca yer alan sorulardan biridir. Siyaset adamı Burhan Kuzu, AK Parti'nin ilk Demokrasi Hakem Kurulu başkanı oldu. Kuzu hakkında ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Burhan Kuzu nereli? Burhan Kuzu eşi kim? İşte, Burhan Kuzu'nun ailesine dair ayrıntılar...
[h=3]BURHAN KUZU KİMDİR?[/h]Kuzu, 1 Ocak 1955 tarihinde Kayseri'nin Develi ilcesinin Şıhlı koyunde Ali Rıza Bey, Zahide Hankm'ın oğlu olarak dunyaya geldi. Koyde imamlık ve ciftcilik yapan babasını ortaokul yıllarında iken, annesini lise oğrenciliği doneminde kaybetti. İlk, orta ve lise oğrenimi boyunca tiyatro ile ilgilendi. Yuksekoğrenimini İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesi'nde tamamladı. Universiteden mezun olduktan sonra hakimlik ve kaymakamlık sınavını kazanarak, Tekirdağ'da kaymakamlık stajına başladı. 1976 yılında universitede asistan kadrosuna alınınca akademisyen olmayı tercih etti; yuksek lisans ve doktora eğitimini de İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesi'nde tamamladı. Anayasa hukuku alanında calıştı.

1980-1982 yılları arasında Paris Sorbonne Universitesi Hukuk Fakultesinde Avrupa Konseyi bursuyla araştırmalar yapan Burhan Kuzu, 1998 yılında profesor unvanı aldı. İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesinde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı oğretim uyeliği ve başkanlığı gorevlerini yuruttu. Hukuk alanında makale ve kitaplar yayımladı. Uzun sure Polis Okulları'nda ders verdi. Ceşitli sivil toplum kuruluşlarında uyelik ve yoneticilik yaptı. Bir sure Beykent Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusunde oğretim uyeliği yaptı. Zirve Universitesi Hukuk Fakultesinde misafir oğretim uyesi olarak ders verdi.
Evli ve iki cocuk babası olan Kuzu, Fransızca biliyor. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin (AK Parti) kurucu uyesi olarak aktif siyasete başlayan Kuzu, partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu başkanı oldu. Sadece iki partinin meclise girebildiği 2002 Turkiye genel secimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2007 ve 2011 Turkiye genel secimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise giren Kuzu, partisi icinde uygulanan uc donem kuralına takıldığı icin Haziran 2015 Turkiye genel secimleri'nde aday olamadı. Turkiye Buyuk Millet Meclisinde (TBMM) Anayasa Komisyonu uyeliği yaptı. Kasım 2015 Turkiye genel secimlerinde AK Parti İstanbul milletvekili olarak yeniden meclise girdi.
1 Kasım 2020 tarihinde COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.