İzmir'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremden etkilenen Aydın'ın Kuşadası ilcesinde evleri hasar goren ve binalarına girmek istemeyen vatandaşlar AFAD tarafından kurulan cadırlarda kalıyor.
Kuşadası Ozer Turk Stadı'nda kurulan cadırlarda konaklayanların ihtiyacları AFAD, Turk Kızılay, Aydın Buyukşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından karşılanıyor. UMKE ekibi ise yeni tip koronavirus (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında calışmalarını surduruyor.
Cadırda kalan depremzedelerden Erkan Arslan, deprem anında cok korktuklarını, cocuklarının ruh halinin olumsuz etkilendiğini belirtti.
Arslan, şunları kaydetti:
"Ben ilk defa boyle bir deprem yaşadım. AFAD'ın bu kadar ilgi alakasının olduğunu acıkcası bilmiyordum. Buradakiler canla, gonulle bize hizmet ediyorlar. Her şeyimizle ilgileniyorlar. Yemeğimizi getiriyorlar. Cadırımızı kuruyorlar. Battaniyemizi verdiler. Ben cok şaşırdım. Boyle olduğunu bilmiyorum. AFAD sayesinde devletin imkanlarından o kadar cok faydalandık ki burada herkese teşekkur ederiz, canı gonulden."
Eşi Kamer Arslan ise depremin etkisini hala hissettiğini, devletin kendilerine sahip cıktığı icin mutlu olduklarını ifade etti.
Barbaros Cin ise depremde evinin duvarlarının catladığını belirterek, "Evime giremiyorum. Buraya geldim bir sıcak corbanın ardından cadıra gectim. Emeği gecenlere cok teşekkur ediyorum." dedi.
Kuşadası Belediyesine deprem dolayısıyla 386 hasar kaydı icin başvuru yapılmış, ilcede deprem dolayısıyla bugun ve yarın eğitime ara verilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Uzun