Turk Konseyi catısı altında faaliyet gosteren Turk Ticaret ve Sanayi Odasının Baku'de duzenlenen olağanustu toplantısında, Turk dunyası iş camiasının Azerbaycan'a desteğinin ifade edildiği bildiri kabul edildi.
Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Cabbarov, Turk Konseyi Genel Sekreteri Baghdat Amreyev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Turk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Azerbaycan, Kırgızistan, Ozbekistan ve Kazakistan ticaret odaları yetkililerinin katıldığı toplantı sonrasında kabul edilen bildiride, Dağlık Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak butunluğu cercevesinde cozulmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine duzenlediği saldırıların şiddetle kınandığı bildiride, dunya kamuoyundan Ermenistan'a, saldırılara son vermesini ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarından cekilmesini talep etmeleri istendi.
Bildiride, Turk Ticaret ve Sanayi Odası uyelerinin, işgalden kurtarılan bolgelerde gercekleştirilecek altyapı ve kalkınma projelerine katkı sağlamaya hazır olduğu belirtildi.
"İşgalden kurtarılan bolgelerin gelişmesi icin her turlu katkıyı sağlamaya hazırız"
Turk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, basın mensuplarına yaptığı acıklamada, Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'a destek vermek icin Baku'de bulunduklarını soyledi.
Hisarcıklıoğlu, Ermenistan'ın sivillere yonelik saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek şunları kaydetti:
"Topraklarını işgalden kurtarma mucadelesi veren kahraman Azerbaycan ordusuna başarılar diliyorum. Azerbaycan ordusunun gosterdiği ilerleme tum Turk dunyasına gurur vermekte ve sevindirmektedir. Karşılıklı yardım ve dayanışma icinde bu savaştan Azerbaycan halkının destan yazarak cıkacağına inanıyorum. Azerbaycan halkı gelecek nesillere bırakmak uzere altın harflerle tarih yazmaktadır. Hem Turk dunyası iş dunyası hem de Turk iş camiası olarak işgalden kurtarılan bolgelerin gelişmesi icin her turlu katkıyı sağlamaya hazırız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ruslan Rehimov