“Kandilli kızı, / Kuzguncuki oğlu / Biz akrabayız.
Ben ona / O bana aynı baharat kokarız / Bu hayattan gideriz / Ama kokumuz kalır.
Kocaman gozlerimiz kokar! / Fotoğraflarda! / O kadar!” Uğurimu!
-Uğur Yucel -

“Maria’yı uzun zamandır tanıyorum. Hayatımdaki pek cok onemli anıma tanıklık etti. Bazen kafamı dinlemeye yalnız, bazen de eğlenmeye, sohbet etmeye arkadaşlarımla giderim bahcesine. Her seferinde beni oraya ceken hep onun guler yuzu, sıcacık dostluğu ve birbirinden lezzetli yemekleridir.

Oraya gidince tercih yapmayı pek sevmem. İsterim ki Maria onersin. Her seferinde de beni şaşırtacak birbirinden guzel lezzetlerle kucaklar kalbimi. Ne mutlu bana.”
-Halit Ergenc-

“Baharatlar, yaşamımızda ve beslenmemizde başlı başına bir zenginlik, berekettir. Yalın bir yemeği, buyulu bir lezzet şolenine cevirebilecek sihirli değnekleridir her aşcının… Kapalı bulundukları kucuk şişelerinden acık havaya cıktıklarında, mini minnacık olup da yaşama dokunuşu buyuk olan her şey gibi, varlıklarını besbelli eder baharat taneleri…”

-Maria Ekmekcioğlu-

Maria Ekmekcioğlu, Aşk Kokulu Baharatlar kitabında iki kişilik romantik yemeklerin buselerle nihayetlendiği, dostlarla paylaşılan her lezzetin gulumsemeye donuştuğu; eski İstanbul’u, Anadolu’yu, Doğu’yu ve Batı’yı, yuzlerce yıllık gelenekleri ve yeni tecrubeleri sunan tadına doyum olmayan tariflerini paylaşıyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aşk Kokulu Baharatlar Yazar: Maria Ekmekcioğlu Yayınevi: İnkılap Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 21 x 22 İlk Baskı Yılı: 2019 Barkod: 9789751039279