Kahvaltılıklar, Corbalar, Yemekler, Borekler, Tatlı ve Kekler başlıklarıyla toplam 96 tarif.Boşnaklar icin yemek kulturu onemlidir.Buyuk davetler duzenlemekten,piknik yapmaktan cok hoşlanırlar.Bu pikniklere teferic denir.Teferic'de ceşit ceşit yemekler hazırlanıp yapılır.Buyuk davetler olmasa da,Boşnaklar icin ailenin bir arada yemek yemesi cok onemlidir.Boşnak yemeklerinin ilk sıralarını;borekler ve etli yemekler oluşturmaktadır.Yağ olarak tereyağ kullanılır.Susam yağı ve kuyruk yağı da kullanılır.Boşnak yemeklerinde tıpkı Osmanlı mutfağında olduğu gibi etli yemeklere sirke konur.Eskiden baklavanın cevizine de tarcın konurmuş.Ama nedense sonraları konmaz olmuş.Boşnak yemeklerini annemden oğrendim.Bulduğum yemek tariflerini once denedim.Diğer bildiğimiz,yaptığımız yemeklerin olculeri yoktu.Onları da olculu hale getirdim.Yemeklerden bir kısmının unutulmaması ve devam ettirilebilmesi icin bu kitabı yazmaya karar verdim.
Selma Peşteli
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2006
Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Boşnak Yemekleri Yazar: Selma Peşteli Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2006 Dil: Turkce Barkod: 9789751024169