Fıstık Ahmet, Prinkipo'nun yaşayan rengidir. İstanbul'un denize acılan son kapısında yıllarca kendi ulkesinde multeci muamelesi gorenlerin tarihcisidir.
-Fatih Cekirge, Hurriyet-
Adalıların sevdiği insan Fıstık Ahmet yeme icme işini iyi bilir. Kitabı okumak yetmez, onun adadaki mekanı Prinkipo'da yaşamak lazım.
-Yalım Eralp, Emekli Buyukelci-
Kitaplarında Buyukada'nın yok olup gitmiş renklerinin izini surdu hep Fıstık Ahmet. Bir tadın insanları 'gecmiş zamanın izine' duşurebileceğini en iyi bilenlerden birisi o. Ve hazırladığı mezelerle işte tam da bunu yapıyor.
-Sebati Karakurt, Hurriyet-
Goc etmiş eski Prinkipo'lu olan herkese adaya donduklerinde sıcacık bir ortam sunabildiği icin, ada tarihinin en durust şahitlerinden biri olduğu icin, hepimize ornek ve yol gosterici olduğu icin sayın Ahmet Tanrıverdi'ye cok teşekkur ediyorum. Meri Cevik Simyonidis, İstanbul'um Tadım Tuzum Hayatım'ın yazarı
Fıstık Ahmet'in mezeleriyle cicekler, yağmurlar, karlar, fırtınalar, kahkahalar yaşadık. Prinkipo'da uzaklara bakıp kadehlere buse kondurduk. Elinizdeki sahifelerden koca hayatlar kalacak gelecek zamanlara. Heyecanla, muhabbetle kurulmuş sofraların lezzeti gonlune sağlık usta! Var ol!
-Uğur Yucel-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 384
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Prinkipo Mezeleri Yazar: Fıstık Ahmet (Tanrıverdi) Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051712970