Bu kitap, daha ziyade bir el kitabı veya kılavuz kitap niteliğinde duzenlenmiştir. Daha cok askeri eğitim almış ya da alacak kişiler icin duzenlenmiş olsa da, konunun ozunde yaşam olduğu icin herkesin faydalanabileceğini duşunuyoruz.

İceriğine genel bir bakış yaptığımızda; kutuplar, coller, buyuk ormanlar veya okyanuslar gibi ortamlarda zor koşullar altına girdiğinizde (orneğin ucak veya deniz kazası sonucu) hayatta kalmayı nasıl başarabileceğinizi gorebilirsiniz.

Nasıl yol alacağınız, yonunuzu nasıl bulacağınız, İlk yardım bilgileri, sağlık onlemleri, hastalandığınızda yada yaralandığınızda neler yapacağınız, su ve yiyeceğinizi nasıl bulacağınız gibi bilgiler detaylı olarak ele alınmış; bunlar ele alınırken yanınızda gerekli malzeme olamadığı goz onunde bulundurularak doğadan ve ogelerinden nasıl faydalanabileceğiniz detaylı resimler eşliğinde anlatılmıştır.

Bitkileri, bocekleri ve bazı hayvanları da resimleriyle ve ayrıntılarıyla tanımlayabileceğiniz bu "Hayatta Kalma Kılavuzu"ndan herkes bir şeyler oğrenebilir, kendine gore bir şeyler bulabilir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Hayatta Kalma Klavuzu Yazar: Survival Cevirmen: Ş. Burcu Guner Yayınevi: Bilge Kultur Sanat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 17x24 İlk Baskı Yılı: 2003 Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789758509690