Alerji ile Yaşam Derneği’nin girişimi doğrultusunda, “Alerjik Cocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” cağrısıyla bir araya gelen anneler, sutsuz, yumurtasız, glutensiz; genel alerjen ve rafine şeker icermeyen, doğal, katkısız ama lezzetli yiyecekler hazırlamanın mumkun olduğunu herkese gosteriyor. Bu tarifler, cocukları yeni teşhis alan anne babalara buyuk bir ilham kaynağı olacak!
“Bu kitabın, yemek istediklerinden besin alerjisi nedeniyle mahrum kalan tum cocuklarımızın sağlık ve mutluluğuna katkıda bulunmasını diliyorum.”
- Prof. Dr. Nermin Guler, Cocuk Alerji ve Astım Akademisi (CAAAD) Başkanı
“Alerjik cocukların beslenmesini guvenli gıdalardan oluşan menulerle ceşitlendirmek cok onemli. Bu tariflerin onların beslenmesini renklendireceğini, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesini iyileştireceğini duşunuyorum.”
- Prof. Dr. Muazzez Garipağaoglu, Cocuk Beslenme Uzmanı
“Anneler arasındaki ornek bir dayanışmanın eseri olan bu kitap, imkÂnsız gibi gorunen bircok tarifin mumkun olabileceğini, medikal diyete rağmen cocuklarımızın da sağlıklı ve dengeli beslenebileceğini gosteriyor.”
- Ozlem Ceylan, Alerji ile Yaşam Derneği Başkanı
“Alerjik bir cocuk annesi olarak kızımı emzirdiğim gunlerde sınırlı sayıda gıdayla beslenirken cok zorlanmıştım. Alerjimize uygun tariflerin varlığı ise bana guc vermişti. Kısıtlı malzemelerle tatlısından tuzlusuna bircok tarifi yapabiliyordum. Turettiğim tarifler bizim evin vazgecilmezleri oldu. Bu tarifleri deneyenler, alerjimiz nedeniyle bazı besinleri mutfağımıza sokamasak da lezzetten odun vermek zorunda olmadığımızı gorecektir.”
- Raziye Ozcan, iki alerjik cocuk annesi
“Annemin bana ozel yemekler yapmasına bayılıyorum. Hem karnım doyuyor hem de arkadaşlarım bile benim yemeklerimin tadına bakmak istiyor.”
- Doruk Gulbuz, alerjik cocuk, 5 yaşında

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Alerji Dostu Tarifler Yayınevi: Felibus Kitap Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058120419