Turkiye’de otuz beş yıldır suren catışmalarda evladını yitirmiş Kurt ve Turk aileleri ziyaret edip insanları acının ve umudun ortak dilinde buluşturmaya cabalayan, bu deneyim sayesinde hem kendi onyargılarından sıyrılma cesaretini gosteren hem de insanları onyargı duvarlarını aşmaya davet eden bir fotoğrafcı Kamran Erkacmaz. Tarsus’tan, bir aile hikÂyesinden başlayıp yola koyulan Erkacmaz’ın guzergÂhı Mardin, Şırnak ve HakkÂri’ye, oradan Karadeniz’e, İc Anadolu’ya, Ege’ye uzanıyor. Gucunu barış umudundan alan uzun ve zorlu bir yolculuktan geriye kalanların bir kaydı niteliğinde Acının İki Yuzu. Erkacmaz, asker ailelerinin de, evladı dağa cıkmış ana babaların da gozlerinde aynı duyguları okuyor, iki acı arasında bir kopru kuruyor. Acının İki Yuzu, samimi, hemdert olmayı yurekten isteyen bir fotoğrafcının barış cağrısı…
“Onyargıların en buyuk duşmanımız olduğunu bu yolculuğumda defalarca yaşayarak, kendimle yuzleşerek oğrendim. Evlat acısının her dilde, her coğrafyada karşılığını gordum, duydum, hissettim. Geride kalmış, artık gercekleşemeyecek bircok hayali dinledim. Bu proje sadece benim projem değil. Bu proje, benimle goruşen ailelerin, otel paramı odeyen gazilerin, evinde beni en iyi şekilde ağırlayan dostların, otostop cekerken beni yolda araclarına alan insanların, Trabzonlu Fahrettin Ağabey’in, bircok farklı ilde beni misafir edenlerin, universite oğrencilerinin ve isimsiz bircok insanın... Kısacası bu proje ulke insanımın projesidir.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Acının İki Yuzu Yazar: Kamran Erkacmaz Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750525155