Anadolu mutfağı… Paha bicilmez kulturel mirasımız. Şuphesiz sahip cıkmak gerek. Benim yemekcilik misyonumun cıkış noktası da bu işte. Bu kitabımda kadim mutfağımızı guncellemek, hafifletmek ve dunyadaki yeme-icme alışkanlıklarına adapte etmek istedim. Ve İnovatİf bir dokunuşla surdurulebİlİr tarifler hazırlamayı amacladım. Cunku 2000’li yıllardan itibaren popularitesi artan kalp-damar dostu, bağırsak arkadaşı, mideye faydalı, karaciğere destek super yiyecekler; vegan, vejetaryen, ketojenik, glutensiz gibi onlarca beslenme trendi neredeyse bir yaşam bicimine donuştu. Her şey daha uzun, sağlıklı yaşamak, daha genc kalmak ve guzel olmak icin. Bu kitapta tariflerini bulacağınız yerelmalı tarhana corbası, karalahana pestolu makarna, kırmızı pancarlı buğday cacığı, ıspanaklı balkabağı corbası, kimci, chialı puding, kinoalı mercimek koftesi, muzlu avokadolu kek, kivi soslu marul salatası gibi “sıradışı” tarifler sizi şaşırtabilir ama deneyince eminim cok cok seveceksiniz. Yaptığınız ve yediğiniz her yemeğin damağınızda bıraktığı lezzetin, sizi mutlu etmesini dilerim.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sahrap Soysal'la Sağlıklı Mutfak Yazar: Sahrap Soysal Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 19 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050966428