Sakatat aslında engin bir deniz... Tarihe baktığımız zaman en fakirin masasından tutun da en zenginin sofrasına kadar sıkca rastlıyoruz ona. Turklerin en cok sevdiği yiyeceklerden…

Seyyar aşcılar tarafından sokakta satılmış, halkı doyurmuş... Tarihi lokantaların, meyhane kulturunun aranan parcası olarak sofralardan eksik olmamış... Ciğerci dediğimiz, sadece sakatatın satıldığı bir meslek kolu oluşturmuş...

Cocukluğunda sakatatların piştiği bir evde buyuyen ve o gunlerden itibaren sakatata ilgi duyan unlu genc şef Pelin Dumanlı, universite yıllarında da konunun ne kadar derin ve daha once hic calışılmamış olduğunu fark etti. Bir de yemek tarihi alanında yaptığı araştırmaların tadına varınca, gastronomiden mezun olduktan sonra yuksek lisans tez konusu olarak sakatatı secti.

İki yıl boyunca ceşitli roportajlar, mezbaha ve ciğerci ziyaretleri, kaynak taramaları sonunda kendine cok geniş bir calışma alanı oluşturdu ve sonunda ortaya Turkiye'de sakatat ile ilgili yazılmış en kapsamlı bu kitap cıktı.

Bu kitap sakatat ile ilgili yazılmış dunyada dorduncu, ulkemizde ise ilk olma ozelliği taşıyor. Bu kitabı okuyunca, sakatat yemek tariflerini zevkle uygulayıp afiyetle yiyeceksiniz. Sakatatın sağlığınıza faydasını goreceksiniz.

"Prof. Dr. Canan Karatay, senelerdir bu gerceği kafamıza cakıyor, istediğiniz kadar yumurta, pirzola, tereyağı yiyin diyor. Ben de ekliyorum: Sakatat yiyin, sakata gelmeyin!"
-Prof. Dr. Ahmet Rasim Kucukusta-

"Kolesterolun yukselme mantığını algılayamayacak kadar korelmiş bilimsel zekÂ, meseleyi sakatata bağlayarak sonlandırmaya calışırken, National Geographic belgesellerinde ceylanı avlayan aslanın once nereyi yediğini algılamakta elbette zorlanır!"
-Yard. Doc. Dr. Yavuz Dizdar-

"Bugun ulkemizde yaşayan insanların %90'ından fazlasında D vitamini eksikliği var maalesef. D vitaminini bolca alabilmek icin bol bol ciğer ve sakatat yiyin."
-Dr. Umit Aktaş-

"Bu kitap, eğer et yemeyi sectiyseniz, o etin her bir parcasının geldiği hayvanı kutsamanız, varlığına şukretmeniz icin pusula olsun. Dalak, kuyruk, yurek ve bobrek deyip gecmeyin. Otesini bilmeniz icin, tanımanız lazım."
-Defne Koryurek-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Hayykitap
Kitap Adı: Sakatat Yazar: Pelin Dumanlı Yayınevi: Hayykitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059841221