9 yıllık kariyerine 4 farklı firma, 15’ten fazla yonetici, yuzlerce iş arkadaşı sığdıran, plazadaki hayatını keyifli fakat hatırı sayılır fırtınalarla gecirmiş olan bir plaza insanının hikÂyesine hoş geldiniz!
Gri, soğuk, 88 katlı bir plazada kucuk bir beyaz yakalı olarak calışırken arkadaşları ile evden calışma hayalleri kuruyordu surekli. Bir gun hayatının kararını verip istifa edeceğini ve kadim dostu exceli terk edeceğini bilmeden… Dile kolay 9 sene calışmıştı plazalarda, bu zamana da 4 farklı firma sığdırmıştı. Yani plaza raconuna, dedikodularına ve diline oldukca hakimdi. Tabii raporları apdeyt edip kelındırdan miting rikuesti gonderirken, projelerle ilgili aksiyon alıp bol bol push ederken evini birbirinden leziz ve havalı kek, kurabiye ve yemeklerle mis gibi kokutmayı da ihmal etmiyordu. Surekli yeni yeni tarifler uretiyordu. Tabii bu tarifler hızlıca hazırlanabilmeli, pratik olmalıydı cunku kendisi gununun 12 saatini işyerinde geciren bir plaza insanıydı. Bir de yemek yapmak icin saatlerce uğraşacak mıydı? Zaten ust yonetimle butceleri goruşurken ruhu cekilmişti. “Cunku zor olsa ben yapmam!” mottosuyla girdiği mutfağında, “Biz manikurlu tırnaklar da yaparız be,” diyerek en buyuk sosyalleşmesi elinde kahvesiyle şirkete girmek olan, bilgisayar ekranına bakmaktan gozlerinde fer kalmamış, 88 gun sonra cıkacağı 5 gunluk tatilin hayaliyle yaşama tutunan vakitsiz plaza insanlarının da kolaylıkla yapabileceği tarifler uretmişti.
Sedefnaz Yaşar’ın kaleme aldığı Plaza İnsanı Mutfakta ile yurticinden-yurtdışından havalı yemekleri, cay saati tariflerini, hafta sonu evde oturtacak kahvaltı menulerini ve daha nicesini 5 dakikada hazırlayıp, “E bu enfes olmuş,” diyerek yerken bir yandan da plaza dedikodularını okuyacak, gulmekten kendinizi alıkoyamayacaksınız. İşte bir plaza insanından işyerinde yaşadığınız tum stresi, sıkıntıyı anında ortadan kaldıracak, pratik, birbirinden leziz tarifler ve kucuk tatlı plaza dedikoduları!

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Plaza İnsanı Mutfakta Yazar: Sedefnaz Yaşar Yayınevi: Kusurat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056882579