Yenicağın buyuculeri, supurgesiz cadılar...
Gunumuzde cadılıktan ya da buyuculukten soz etmek hÂl cok kişiye garip gelebilir, oysa insanlık tarihi boyunca, son yuzyıla kadar, cadılıktan soz eden biri hic de garip karşılanmıyordu. Dunyanın pek cok yerinde kendilerine “cadı” diyenlerin ve cadı toplulukları oluşturanların sayısı gun gectikce artmaya devam ediyor. Ustelik cağımızın cadıları oyle filmlerdeki gibi ellerinde ucan supurgeler, uzerlerinde pelerinler taşıyan, kazanlar kaynatan “kocakarılar” değiller. Her ırktan, her cinsiyetten, dunyayı seven aydın insanlar...
“Cadı” dendiğinde başkalarına buyu yapan insanlar aklınıza geliyor olabilir. Oysa insanın evrimi boyunca buyu ve buyucu kavramları her zaman her yerde kultur kalıpları icinde var olmuştur. Paganizmde buyu, Wicca’nın da kabul ettiği gibi, bir başkasının iradesine karşı yapılan bir eylem değil, kişinin kendini geliştirmesinin bir yoludur. Yani bir ceşit ayindir. Soz konusu ayinin ya da daha genel bir ifadeyle rituelin amacı sadece yapan kişinin hayrı ve gelişimi icindir. Dolayısıyla Wicca yolunu secen bir Wiccan, aslında buyuyu kendini geliştirmek adına yapan kişidir...
Araştırmacı yazar Erhan Altunay’ın kaleme aldığı Kadim Cadılık Oğretisi binlerce yıldır yeryuzunde ifade bulmuş, gunumuzde de halen karşılık bulmaya devam eden kadim rituelleri, kultleri ve mitleri anlaşılır ve uygulanabilir şekilde tarafsız ve yorumsuz bir bicimde sunuyor.

(Tanıtım Buteninden)

Kitap Adı: Kadim Cadılık Oğretisi Yazar: Erhan Altunay Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 176 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053117353