H.P. Blavatsky’nin ‘’Pecesiz İsis’’ten sonra 1888’te yayınlanan, dunyada buyuk yankılar uyandırmış diğer bir başyapıtı, iki buyuk ciltlik ‘’Secret Doctrine’’ (Gizli Oğreti) ilk cildi ile okuyucusuna sunuluyor. Kadim kitaplar kategorisinde kaynak niteliğindeki bu dev eseri kucuk bir kapak yazısına sığdırmak mumkun olmadığı icin iceriğindeki belli başlı konulardan birkac notlar vererek ve eserin derin sozlerinden bazı alıntılar ekleyerek okuyucuyu muhteşem yolculuğuyla baş başa bırakıyoruz:
Dzyan Kitabı, Yedi sayısı, 7 sır, 7 gezegen, Yedili Gezegen zincirleri, Mısır’ın ‘’Oluler Kitabı’’, Buyuk Piramit, Kral Odası’nın sırrı, Kedi gozu, Kutsal Geometri, Pi Sayısı, Atlantis, Lemurya, Paskalya Adası Heykelleri, Vedalar, Upanişadlar, Puranalar, Soz ve Ses’in Gucu, Ay Miti, Ateş’in Gizemi, Guneş, Gezegenler, Atom’un Kozmik ve Ezoterik yapısı, Monad, Kuyrukluyıldız, Nebula, Akasa, Ether, Kozmik Elektrik Fohat, Dort Yon ve Gozculer, Yılan, Ejder ve Ağac Mitleri, Siyah Kuğu, Karma, Pralaya, Elementlerin Sırrı, Dhyan Chohan’lar, Anima Mundi, Ruyasız Uyku, vs., vs. .
‘’ Coğu paha bicilmez inciler, coğu aklın mucevheri, onun değerini anlayamayan ve dondurup bize kiralayan bir duşmana verilmektedir.’’
‘’Ah, benim kalbim, donuşumlerim icin gerekli olan, atalardan gelen kalbim, terazilerin muhafızları onunde kendini benden ayırma, sen benim goğsumun icindeki kişiliğimsin, bedenlerimin uzerinde beni izleyen eşimsin’’--Mısır’ın Oluler Kitabı.
‘’Alfa ile Omega arasında dikenlerle cevrilmiş o yorucu Yol vardır, once aşağı doğru iner, sonra tepeye doğru kıvrılır ve mutlak sona gelir.’’
‘’Melekler bir insan olmayı arzularlar; cunku kusursuz bir insan, bir insan-tanrı butun meleklerin ustundedir.’’
‘’Butun Sonsuzluk’ta bir parmak genişliğinde bile boş Uzay yoktur!’’
Ruya S.Uğurlu—Cevirmen
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gizli Oğreti 1. Cilt Yazar: Helena Petrovna Blavatsky Cevirmen: Ruya S. Uğurlu Yayınevi: Mitra Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15x22 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786056585685