Altın Orumcek Yılın En İyi Bloğu odulunun sahibi Dr. Burkay Adalığ’ın kaleme aldığı Meleklerin Payı, uzun yıllar sonra yazılan ilk Turkce viski kitabı olmasının yanı sıra, bugune kadar yazılmış en kapsamlı Turkce viski kulturu rehberi.
Viski tam olarak nedir, nasıl ortaya cıktı?
Hangi ulkeler hangi viskileri uretiyor?
Viski uretim surecinin puf noktaları neler?
Kac viski turu var, aralarındaki fark ne?
Viski nasıl satın alınır, viski etiketleri nasıl okunur?
Viski nasıl tuketilmeli? Viskinin yanına neler yakışır?
Viski tadımı nasıl yapılır?
Viski hakkında doğru bilinen yanlışlar neler?
İlk ve Turk viskisi olan Ankara Viskisi nasıl ortaya cıktı?
Populer kultur ve viski arasında nasıl bir etkileşim var?

“Turkiye’de sayıları giderek artan viskiseverlerin artık kayda değer bir referans kitabı var.”
Dave Broom, Viski Kulturu Yazarı, Ustat Kadeh Muhafızı

Bu calışmada dunya viski coğrafyasını tanıyacak, damıtımevlerinde cekilen ve kitap boyunca karekodlarla takip edebileceğiniz videolar aracılığıyla uretime bizzat yerinde tanık olacaksınız. Meleklerin Payı’nda viski dunyasını tanımakla kalmayacak; yabancı kaynaklarda bulunması mumkun olmayan, Turkiye’nin ilk “viski tadım carkı”, Turkiye Viski Tuketim Alışkanlıkları Araştırması gibi bilgiler de edineceksiniz. Meleklerin Payı sadece bir ickiyi değil, bir kulturu oğrenmek icin cıkılan kişisel bir yolculuğu anlatıyor.

“The Malt Whisky Yearbook 2017 kitabımda Burkay Adalığ’ın kurduğu Turkce ilk viski bloğunu da izlenmesi gereken siteler listeme dahil etmiştim. Aradan uc sene gectikten sonra Burkay’ın tutkusunun ve bilgisinin geniş caplı bir Turkce viski referans kitabına donuştuğunu gormek beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.”
Ingvar Ronde, Viski Kulturu Yazarı

“Viskinin tarihini, uretimini ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlatan bu geniş kapsamlı kitap, Dr. Burkay Adalığ’ın bilgi ve tecrubesini bizatihi damıtmasıyla ortaya cıktı. Burkay, İskoc viskileri ve İskocya sana şukran borclu!”
Charles MacLean, Viski Kulturu Yazarı, Ustat Kadeh Muhafızı

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Meleklerin Payı-Bir Viski Macerası Yazar: Burkay Adalığ Yayınevi: Epsilon Yayınevi Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 21,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051736679