Yaşadığımız Dunya bizlere miras değil gelecek nesillere bırakılacak bir emanettir. Bu emanete en iyi şekilde sahip cıkmak ve surdurulebilir hale getirmek sağlıklı ve huzurlu bir dunyada yaşamak icin oldukca onemlidir. Bu nedenle nesilleri cevre konusunda bilgili, bilincli ve davranış boyutunda da etkili bir şekilde yetiştirmek icin eğitim sistemimize onemli gorevler duşmektedir. Eğitim sistemimizde en onemli rolu ustlenen oğretmenlerimiz de cevre eğitimi konusunda donanımlı olurlarsa yetiştirecekleri oğrenciler de bilincli ve duyarlı olurlar.
“Cevre Eğitimi” kitabı icerisinde, canlıların ortak ozellikleri, temel ekolojik kavramlar, ekosistem ekolojisi, cevre sorunları, enerji kaynakları, geri donuşum, biyolojik ceşitlilik, surdurulebilirlik, oğretim programlarında cevre eğitimi, cevre eğitiminde kullanılan yontem-teknikler, cevre eğitiminde okul dışı oğrenme ortamları ve otantik oğrenme konularıyla birlikte derslerde kullanılabilecek ornekler yer almaktadır.
Bu kitap, okul oncesi, sınıf oğretmenliği ve fen alanlarındaki oğretmen adayları, oğretmenler ve akademisyenlerin yararlanmaları amacıyla hazırlanmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Cevre Eğitimi Yazar: Kolektif Yayınevi: Anı Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051702841