Bilim şarkılarla, şiirlerle, hikayelerle anlatılabilir mi, sevdirilebilir mi?
Bilimle buyulenmiş, merakının peşinden koşup duran, beyin fotoğrafcısı, hekim bir bilim kadınının bakış acısıyla norobilim nasıl gorunur?
‘Evrensel Senfoni’ye benzeyen evrendeki Elektromanyetik Yelpaze ile beyin ve bedenimiz nasıl etkileşir?
Bedenimiz ve algılarımızı ne kadar tanıyoruz?
Unutulmaya yuz tutmuş, guncel bilimin de onayladığı kendi kendimize uygulayabileceğimiz iyileşme yontemlerinin ne kadar farkındayız?
Hastalıklar bir değişim cağrısı mıdır?
Tum bu sorulara ‘Evrensel Senfoni’ adlı populer bilim kitabında kendi bakış acısı ile yanıt vermeye calışan Prof. Dr Yelda Ozsunar’ın kitabından sectiği bazı şiirler ve oykulerle Goksel Baktagir’in besteleri birleşince ortaya nasıl bir calışma cıktı?
Bu soruların yanıtlarını merak ediyorsanız bu eser tam size gore!
‘Evrensel Senfoni’ yukarıdaki sorulara guncel ve kanıta dayalı bilim eşliğinde yanıt ararken kişiyi duygulandırıp duşundurmeyi, boylece hafızada iz bırakmayı, beden ve zihin farkındalığı yaratmayı amaclıyor. Bu cercevede eserdeki tum şiirler, oykuler, muzikler, resimler yurekten gelen duygularla, gercekle yoğrularak, bilim ve akıl suzgecinden gecirilerek oluşturulmuştur.
Beyin ve bedenimiz, ‘Evrensel Senfoni’nin titreşen bir enstrumanıdır. Ancak kendi tınımızı, muziğimizi evrene sunmak icin bu enstrumanın ozelliklerinin ve evrensel senfoninin farkında olmalıyız.
Biz insanoğlu; genetik senfonimizi, kaderimizi, genlerimizi kendi secimlerimiz ve farkındalığımızla değiştirme yetisine sahip bilinen tek canlı tipiyiz. Oyle ise haydi gelin, eğlenerek, dinlenerek, duygulanarak ve duşunerek beynimizin, bedenimizin icinde neler olup bittiğini anlayalım.
Stresten, korkulardan, hastalıklardan korunabileceğimizin farkında olalım.
(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Evrensel Senfoni Yazar: Yelda Ozsunar Dayanır Yayınevi: Yazarın Kendi Yayını Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052454398