Dunyada tarım toplumundan endustriyel topluma geciş surecinde, konfor ve uygar yaşam arzusu insanların doğadan uzaklaşmasına, bunun sonucu olarak da sağlık problemlerinin artmasına neden olmuştur. Turizm; ozellikle son yıllarda, bir hobi ve tatil olma ozelliğinin otesinde, onemli bir ekonomik sektor haline gelmiştir. Ulke gelirinin neredeyse tamamını bu sektorden sağlayan ulkeler mevcuttur. Bu durum, turizmde ceşitlilik arayışını ortaya cıkarmıştır. Ulkemiz, ozellikle de Balıkesir ve cevresi cok onemli termal şu kaynaklarına sahiptir. Sağlık TURİZMİ anlayışı ile birlikte, termal sular bolgede onemli sektor haline donuşmuştur. Gelişmiş ulkelerde, bu tur kaynaklara yapılan kaplıca kur tedavisine onemli parasal kaynaklar aktarılmaktadır. Bu durum oylesine buyuk değerlere erişmistir ki, artık “SAĞLIK Turizmi sadece ic turizm değil, dış turizm haline gelmiştir. Yaz aylarındaki deniz turizminden cok daha fazla ekonomik potansiyele sahip olduğumuz bir gercektir. Ozellikle Avrupa'daki gelişmiş ulkelerden bu amacla gelecek turistler, ulkemiz icin namlı bir gelir kaynağı oluşturabilecek duzeydedir.
Bu konuda, yılların birikimine sahip ve bu sektoru ulkemizde en iyi bilen sevgili dostum Gurol DEMİR'in bu calışmasını cok onemsiyor, emekleri icin teşekkur ediyorum.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Suyun Gucu Yazar: Gurol Demir Yayınevi: Kavim Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 23 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059542302