Kitapta, kavram yanılgısı, turleri ve oluşma nedenleri acıklanarak, 4-8. sınıf oğrencilerinin sayılar, cebir, geometri, olcme, olasılık, oran-orantı ve ortalama konularında karşılaştıkları zorluklar, kavram yanılgıları ve hataları literatur temelinde kategorik ve oz bir şekilde orneklerle acıklanarak sunulmaya calışılmıştır.
Matematik birikimli bir yapıya sahip olduğu icin, matematiksel kavramlara ilişkin kavram yanılgıları, daha sonraki ilişkili kavramların oğrenilmesini olumsuz etkileyecektir. Bu kitabın, matematik oğretmenlerinin ve oğretmen adaylarının, oğrencilerin matematik konularında yaşadıkları oğrenme zorlukları ve kavram yanılgıları konusunda farkındalıklarının artmasına yarar sağlayacağı duşunulmektedir. Diğer taraftan, kitapta konular bazında kavram yanılgılarının giderilmesi veya oluşumunun en aza indirilmesi acısından oğretimsel onerilerde bulunulmuştur.
Doc. Dr. Alattin Ural 1975 Burdur doğumludur. İlk ve ortaokulu Burdur’da, Liseyi Gokceada Ataturk Oğretmen Lisesi’nde okumuştur. Lisans derecesini 1995 yılında Selcuk Universitesi Eğitim Fakultesi Matematik Oğretmenliği Bolumunden, Yuksek Lisans Derecesini 1999 yılında Balıkesir Universitesi Fen Bilimleri Enstitusu Matematik Bolumunden, Doktora Derecesini Gazi Universitesi Eğitim Bilimleri Enstitusu Orta Oğretim Fen ve Matematik Eğitimi Bolumu, Matematik Eğitimi Anabilim Dalından almıştır.
2011-2012 yılında İngiltere’de Bristol Universitesinde Visiting Fellow statusunde matematik eğitimi alanında post-doktora calışması yapmıştır. 1995-2009 yılları arasında MEB’ e bağlı ceşitli ilkokul, ortaokul ve liselerde oğretmen olarak calışmıştır. 2009 yılından bu yana Mehmet Akif Ersoy Universitesi Eğitim Fakultesi İlkoğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalında oğretim uyesi olarak gorev yapmaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Matematik Oğreniminde Kavram Yanılgıları ve Zorluklar Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052963289