Geri kalmışlığımızın nedeni, bilimsel devrimi gercekleştirememiş olmamız mı?
Doğu dunyası hangi bilimsel devrim aşamalarından gecti ve hangi evrede geri donuş surecimiz başladı?
İslam felsefesi nasıl "hikmet"e donuştu?
Teoloji ve mistisizm felsefeyi nasıl yuttu?
İslam duşuncesine sunni doktrin nasıl hÂkim oldu ve medreselere bicilen yeni rol neydi?
Fatih sultan mehmet'le başlayan turk ronesansı nasıl olu doğdu?
Aydınlanmanın uzerine yalancı bir perde olarak pozitivizm neden ortuldu?
Cağdaşlaşmanın olmazsa olmazları ozgurluk, adalet ve eğitim/oğretim mi?
Ataturk devrimi, islam ronesansındaki cağdaşlık, humanizma ve bilim duşuncesini modern dunyanın ihtiyacları doğrultusunda nasıl yeniden hayata gecirebildi?
Cumhuriyet devrimi'nin orta kuşak yaratma cabasının, muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefindeki yeri ne idi?
Cumhuriyet'in ulusalcı ve ilerici kultur politikaları cağdaşlaşma yolunda nasıl temellendirildi?
Cumhuriyet doneminin cağdaş şehirleşme deneyleri nasıl sonuclandı?
Bilimde cağdaşlaşma yolunda tubitak ve tuba hangi rolu oynadı?
Demokratik-laik sistemin sınırları icinde din eğitimi ve oğretiminin hukuksal boyutu ne kadar gercekleşebildi?
Emperyalizmin elinde oyuncak olan din nasıl "bilime ve dine karşı din" haline geldi?
Bu kitapta, butun bu sorulara bilimsel ve tarihsel bir bakış acısıyla uzmanları tarafından verilmiş cevapları bulacaksınız.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 440

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Kaynak Yayınları
Kitap Adı: Neden Geri Kaldık? Bitmeyen Kavga: Cağdaşlaşma Yazar: Kolektif Yayınevi: Kaynak Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789753438070