"İşte dunyanın beklediği kitap."
Peter Singer

Bu kitabı eline alan herhangi biri başlığından dolayı merak duymuş olabilir. Olumcul Havalar sozu gayet ciddi bir sozdur. Ve eğer on yıl once biri bana gezegenimizin acil bir tehlike icinde olduğunu soyleseydi, onu pek dikkate almazdım. Bu kitapta o gunden beri oğrendiklerimi ve bunların goruşumu nasıl değiştirdiğimi anlatacağım size.

Son on yıldır iklim bilimi ciddi bir devrim geciriyor, bugun artık yeryuzunun iklim sistemini ve bu sis-temin nasıl değiştiğini daha iyi anlıyoruz. İklim tabii ki hep değişmekteydi, ancak bugun artık bu olağandışı bir hızla gercekleşiyor ve sebebi de biziz. Ne yazık ki bu değişimlerin coğu dunyamıza zarar veriyor.

Bu kitabı yazdım cunku aynen benim gibi başka insanların da tropikal bir dağın tepesindeki buzulun ustunde durup, oradan balta girmemiş ormanlara, ovalara, mangrov bataklıklarına bakabilmesini, uzaktan tropikal resifleri gorebilmesini istiyorum, cunku bu şansa hÂl sahip olabileceğimizi umut ediyorum.

"Bugun dunyada yaşayan herkesin karşı karşıya olduğu en onemli ve en tartışmalı konulara dair nihayet acık ve anlaşılır bir kitap var elimizde."
Jared Diamond

"Yeryuzunde yaşayan herkes icin had safhada muhim bir kitap."
Ronald Wright

Sayfa Sayısı: 242

Baskı Yılı: 2007

Dili: Turkce
Yayınevi: Versus
Kitap Adı: Olumcul Havalar Yazar: Tim Flannery Yayınevi: Versus İlk Baskı Yılı: 2007 Dil: Turkce Barkod: 9789944989534