Matematik Olimpiyatlarına Hazırlananlar İcin İlk Adım

Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Oğrenciler; Aslında olimpiyatlara hazırlık icin kitap yazmayı duşunmuyordum. Fakat hem değerli meslektaşlarımdan, hem de siz sevgili oğrencilerden gelen "hocam nasıl calışalım, hangi kaynakları tavsiye edersiniz, yeni calışmalarınızı bekliyoruz…" gibi istekler bu kitabı yazmama vesile oldu. Bu kitapla, TUBİTAK tarafından yapılan Ulusal İlkoğretim Okulları Arası Matematik Olimpiyatı ile ozel kurum ve kuruluşlar tarafından duzenlenen yarışmalara hazırlama ya da hazırlanma, imkÂnınız olacak. Kitaptaki her bir bolum Matematik olimpiyatları icin temel konular olup, olimpiyatlara hazırlanan, hatta matematikle ilgilenenler ve merak duyanlar icin İLK ADIM niteliğindedir. Bazı konuların yuzeysel verildiğini ya da kavratma icin bir gayretin olmadığını gorebilirsiniz. Bunun icin Lise kitaplarının konu anlatımları ile soru bankalarına başvurarak bazı temel bilgileri pekiştirmeniz gerekebilir. Bu kitabın hazırlanmasındaki amac, hem yol gostermek, hem de sizleri olimpiyat problemleri ile karşı karşıya getirmektir. Bu kitabı calışırken kendinizde ya da oğrencilerinizi de eksik hissettiğiniz temel bilgi ve beceriler icin İlkoğretim ve Ortaoğretim mufredatı icin hazırlanmış dokumanlardan faydalanabilirsiniz. Konuyu kavratma adına ezbere bilgiden ziyade daha cok ornek soru ve alıştırmalara yer verildi. Alıştırmalar, Test ve Klasik olmak uzere iki grup şeklinde verildi. Burada sizlere tavsiyemiz, test şeklinde verilen sorulara da klasik cozumler yapmanız. Unutmayın, bu aşamada matematik calışmak isteyen biri icin onemli olan doğru cevaba ulaşmak değil doğru cozumu yapmaktır. Soruların cozumlerini mutlaka okuyun. Cunku Klasik cozum yapma, onu ifade etme yetenek ve becerisi icin bu cok onemlidir. Sevgili oğrenciler; boyle bir calışmanın ilk başları sıkıcı ya da yapmakta olduklarınızın anlamını tam kavramıyor olabilirsiniz. Unutmayın ki, bir yapbozun ilk parcalarını henuz yeni yerleştirmektesiniz. Cıkacak şeklin ne olacağını tam kavramış ta değilsiniz. Fakat parcalar yerine oturup, butunu kavradıkca yaptıklarınız size daha bir heyecan verecektir. Hele parcadan butunu sezme yeteneğiniz geliştikce hayata bakış acınız daha bir farklılaşacak ve matematiğin asıl zevkine o zaman varacaksınız. Matematik olimpiyatlarına calışmaya başlamakla, aslında farklı ve doğru duşunme sanatına bir adım atmış bulunuyorsunuz. Attığınız bu adımla nice basamakları aşmanız dileklerimle…

Omer GURLU

Sayfa Sayısı: 552

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Altın Nokta Yayınları
Kitap Adı: Olimpik Matematik Serisi - İLK ADIM Yazar: Omer Gurlu Yayınevi: Altın Nokta Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786055255077