Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Maddî kaynakların tukenişini gorup hissedebiliriz. Fakat insanların beceriksizce, verimsiz, yanlış yon- lendirilmiş hareketleri arkalarında gozle gorulen veya hissedilen hicbir şey bırakmazlar.”
- F. A. Taylor -
F.W. Taylor, sınai alanda insanlık tarihinin en muazzam gelişmelerinin yaşandığı 20. Yuzyıl’ın şekillenmesinde, geliştirdiği “bilimsel yonetim” usulleriyle onemli bir rol oynamıştır. Adam Smith’in dikkat cektiği işbolumunu, bu defa uretkenliği de en yuksek duzeye cıkaracak şekilde ele alan Amerikalı muhendis, yapılan işi ilk defa detaylı şekilde analiz etmiş, uygulamaya koy- duğu yontemle, patronlar ve calışanlar icin buyuk bir onem arz eden, muazzam verimlilik artışları sağlaya- rak gectiğimiz yuzyılın etkili isimleri arasındaki haklı yerini almıştır. Bilimsel Yonetimin İlkeleri, Taylor’ın sis- temini en acık şekilde ortaya koyan, yazılışının ustun- den gecen bir asra rağmen gecerliliğini hÂlen koruyan bir klÂsik olarak yonetim bilimi literaturunde itibarlı bir yeri hak ediyor.
Kitap Adı: Bilimsel Yonetimin İlkeleri Yazar: Frederick Winslow Taylor Cevirmen: Bahadır Akın Yayınevi: Adres Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752500082