Tanrı ve Coklu Evren’in amacı, ucsuz bucaksız evrenimizin hÂlihazırdaki resminin ve coklu evrenlerin buyuk olasılığının, insanlar gokyuzune bakıp orada ne olduğunu sordukları ilk andan itibaren bin yıllar iceresinde nasıl geliştiğini gostermek. Kitapta doğaustu yaratılışa dair antik duşuncenin, sonunda tamamen doğal surec­lerle acıklanabilir hale gelen şeyi anlatmak uzere nasıl doğduğu inceleniyor.
HikÂye zorunlu olarak uzun. Bu nedenle okuyucudan sabırlı olup kronolojik ilerlemeyi; insanlığın kozmosa bakışını, yukarıda gok­ler ve aşağıda sular olan duz bir Yeryuzunden her biri yuz milyar yıldıza ve yaşamı surdurebilir sayısız gezegene sahip yuz milyar galaksiye, ardından da sınırsız ve sonsuz bir coklu evrene doğru genişlemesini adım adım takip etmesi istenmekte.
“Tanrı ve Coklu Evren sizi coklu evrenler, sonsuz şişme, kuantum kutle cekim ve Tanrı kavramlarını keşfedeceğiniz bir yolculuğa cı­karıyor. Bu kitap gerceklik algınızı değiştirecek.”
—Dr. Peter Boghossian, A Manual forCreating Atheists’in yazarı
“Dunya akıllıca ince-ayarlanmıştır diyenlere en iyi cevabı bu kitap veriyor. Aynı zamanda harika bir kozmoloji ozeti var.”
—Guy P. Harrison, Think: Why You ShouldQuestion Everything’in yazarı
“Victor J. Stenger kozmoloji ve evrenin kokeniyle ilgili son bilim­sel kuramları herkesin anlayabileceği bir dille acıklıyor ve Tanrı kavramının bunlarla ilişkisini sorguluyor.”
—Demos Kazanas, NASA, Goddard Uzay Ucuşları Merkezi

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tanrı ve Coklu Evren Yazar: Victor J. Stenger Yayınevi: Ginko Bilim Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058111158