Niğde Universitesi Muhendislik Fakultesi Jeoloji Muhendisliği 1 sınıf 1.yarıyıl dersi olan Jeoloji Muhendisliğine Giriş dersine, her yıl jeoloji nedir? Sorusu ile başlarım. Tabi ki bu sorunun yanıtları cok değişik ve ilginc oluyor. En ilginc ve guzel yanıt olarak aklımda Jeoloji, Gelecektir yanıtı ayrı bir yer etmiştir.

Bir ulkenin geleceği neye bağlıdır? Sorusuna verilen ilginc yanıtlardan biriside Albert Einstein'ın yanıtı olan şu satırlardır:

O insanların goreceği eğitime bağlıdır. Eğitimse insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.
Bu yanıttan sonra gelen Peki, ne zaman dunyanın sırrına ereceğiz? Sorusuna ise Einstein'ın yanıtı 'Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarabilirsek, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk' şeklinde olmuş ve oğrencimin verdiği 'jeoloji gelecektir' yanıtı ile ortuşmuştur.

Bu tur ilginc olaylardan sonra boyle bir kitabı kaleme alma fikri ilk be-lirdiğinde hayatımın ender heyecanlarından birini yaşadım. Bu heyecandan hareketle o gune kadar gecen tum yaşantımı gozden gecirdim. Anladım ki, 2018 yılı Ağustos ayında 61. yaşımı tamamladığımda 1974 yılında başlayan jeoloji birlikteliği tam 41 yıldır suruyordu.

41 yıllık bu birliktelik eğitimden uygulamaya, burodan sahaya, yoreden bolgeye, ulkeden uluslararasına kadar devam etmişti ve halen suruyordu. Bu birliktelik suresince yaşanan olaylar ve edinilen deneyimler ışığında yaşamla jeoloji arasındaki derin bağlantıların bir şekilde insanlarla paylaşılması gerektiğine inandım.

Bu inancla yazılan bu kitap, bizler gibi canlı olan dunyamız ile uzerindeki canlı veya cansız varlıklar arasındaki tum ilişkilere bir nebze dokunabilmenin ve su kayadan suzulur, suzuldukce durulur diyen Volkan Konak misali durulmanın hayali icerisindedir.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: 5N1J-1 Jeoloji Yazar: Mehmet Şener Yayınevi: Gece Akademi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052888360