Teolojik fikirler arasındaki tercihte bilmin rolu nedir?
Entropi yasasının , evrenin başını ve sonunun olduğunu gostermesi felsefi ve teolojik acıdan neden onemlidir? Entropi yasası evrendeki olgulardan yola cıkarak Tanrı´nın varlığını temellendirmeye calışan tasarım delilini desteklemekte midir? İzafiyet teorisi ile değerlerin izafiliği arasında bir ilişki var mıdır? İzafiyet teorisi ile zaman anlayışında gercekleşen devrimci değişiklik, Tanrı-evren ilişkisi konusu ele alınırken ne gibi katkılar yapılabilir? Kuantum teorisinin evren anlayışında yaptığı koklu değişiklikler nelerdir? Tanrısal etkinlik, kuantum belirsizliklerinin belirlenmesi olarak ele alınabilir mi?
Kuantum teorisi ozgur irade sorununun cozumune katkı yapabilir mi? Materyalist yaklaşımlarla insan zihni başarıyla acıklanabilmiş midir? İnsan bilinci yapay zekalarla taklit edilebilir mi? Bunlar ve benzeri daha pek cok soruya bu kitapta cevap veriliyor. Modern bilimin konularının felsefi ve teolojik acıdan ele alınmasını onemli bulanlara bu kitabı mutlaka tavsiye ediyoruz.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 150

Baskı Yılı: 2015

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 108

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: İstanbul Yayınevi
Kitap Adı: Modern Bilim Felsefe ve Tanrı Yazar: Caner Taslaman Yayınevi: İstanbul Yayınevi Dil: Turkce Barkod: 9789758727063