Cocuklar, okulda oğrenmeleri gerekenleri neden oğrenmiyorlar?
Zihin Cerceveleri’nin devamı sayılabilecek olan Eğitilmemiş Zihin de bu soruyu yanıtlamaya calışıyor. Bilişsel bilim ve psikolojiden yararlanan Gardner, mevcut eğitsel konulara, pratiklere ve kurumlara gore zihinlerimizin ve doğal oğrenme bicimlerimizin ne kadar zayıf olduğunu gosteriyor ve okulların yeniden yapılandırılmalarına ilişkin etkili gerekceler ortaya koyuyor. Bu guncellenmiş baskı, yazara ait yeni bir giriş yazısına da yer veriyor.
“Ceşitli entelektuel profillerle cocuklara kaliteli eğitim sunma konusunu bir adım oteye taşıyor… Eğitilmemiş Zihin, acilen değişime ihtiyac duyan eğitim sistemi icin yerinde ve iyi araştırılmış bir recete niteliğinde.”
- The San Diego Union-Tribune
“Howard Gardner, buyuk hedeflerden hoşlanıyor… Eğitilmemiş Zihin, yalnızca ABD’deki değil dunyadaki tum okulları yeniden duşunmeye zorlayacak.”
- USA Today
“Tebrikler… Gardner, cocukların guclu ve zayıf yonlerini goz onunde bulundurarak daha iyi bir yol arayışı icinde olan eğitimciler arasında sadık bir taraftar kitlesine sahip.”
- Chicago Tribune
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Eğitilmemiş Zihin Yazar: Howard Gardner Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051719948