İnsanlık tarihinde Gobekli Tepe’den sonra artık hicbir şey eskisi gibi olmayacaktır, tum ezber bozulmuştur. Cunku Gobekli Tepe sadece basit bir arkeolojik keşif veya antik bir kalıntı değildir; Gobekli Tepe 12.000 yıl oncesinden gelen sestir, Gobekli Tepe atalarımızın inancıdır, Gobekli Tepe gok ile yeri buluşturan ve ikisi arasında yaşayan bizleri bir butun olarak kucaklayan evrendir, Gobekli Tepe bilinmezden gelip bilinmeze giden yolu bilinir kılandır, Gobekli Tepe taş değil, hayattır, Gobekli Tepe toprak değil, bedendir, Gobekli Tepe cansız bir tapınak değil, ruhtur!
Elinizde bulunan kitapta Gobekli Tepe; Homo sapiens’in evrimi, insanın ve tarımın dunyaya yayılması, kulturel miraslar, astronomi, astroloji, mitoloji, kozmoloji, dinler tarihi, Tengricilik, Kamlık (Şamanlık) ve Turk tarihi acısından bugun icin elimizde mevcut olan bilgiler, bilim adamları, araştırmacılar ve arkeologların kendi araştırma/inceleme sonuclarına dayandırdıkları tezleri ile yazarın kendi goruşleri cercevesinde ele alınmaya calışılmıştır. Keyifle okumanız dileğiyle...
- Mehmet Kenan Yelken-
Değerli dostum Mehmet Kenan Yelken’in Gobekli Tepe'nin erken Turk kulturuyle bağlantısını ve benzerliğini acıklayan bu eserinin Gobekli Tepe uzerindeki tartışmalara yeni bir bakış acısı getireceğine gonulden inanıyorum.
- Arif Cengiz Erman-
Mehmet Kenan Yelken, bu değerli kitabında bizi medeniyetin ilk kultur izlerine doğru bir yolculuğa cıkarıyor. Bu yolculukta resmî tarih goruşunun dışına cıkıp Gobekli Tepe kulturunu Şamanizm, Tengrizm ve hatta daha da ileri giderek On Turk kultur tarihi acısından ele alması ve olaya yeni bir boyut katması cesaret verici.
- Ozgur Barış Etli-
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Her Yonu ile Gobeklitepe Yazar: Mehmet Kenan Yelken Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057852045