960’lı yıllarda Apollo Gorevleri’yle insanlık icin muazzam bir adım atıldığı gibi, biz de uzay keşfi yolunda yeni bir altın cağın eşiğindeyiz. Onumuzdeki yıllarda Ay’ı kolonimiz haline getirmeyi, Mars’a ayak basmayı ve guneş sistemimizin daha once hic gidilmemiş derinliklerine ulaşmayı amaclamak mumkun. İnsan cabasının urunu olan bu hayaller artık elle tutulabilecek kadar yakın ve hepimiz bu olağanustu yolculuğun birer parcası olabiliriz.
Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan donduğumden beri, uzayda yaşamın gercekte nasıl bir şey olduğunu bilmek isteyen binlerce insanın olumlu tepkileriyle karşılaştım ve gorevimin her yonuyle ilgili ilginc sorular aldım.
Bu kitapta bana yoneltilen soruları cevapladım ve eğitimden fırlatılışa, uzay yuruyuşunden atmosfere yeniden girişe kadar, astronot olmaya dair şahsi fikirlerimi de paylaşmak adına bu soruları detaylandırdım. Umarım uzayda yaşamanın gizemlerinden, tekniğinden ve gundelik mucizelerinden keyif alırsınız ve umarım verdiğim bilgiler gelecek nesil uzay gezginleri icin faydalı olur. Sonucta, Mars’ta yuruyecek ilk insan bu kitabı okuyor olabilir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bir Astronota Sorun: Uzayda Yaşam Rehberim Yazar: Tim Peake Yayınevi: Martı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051869995