Kokunun gizemlerini oğrenmeye hazırsanız hadi başlayalım.

Nasıl koku alıyoruz? Koku beynimizde nasıl yol alıyor? Beyni nasıl etkiliyor? Mekanizması nedir? Tedavide kullanılıyor mu?

Koku sadece bir duyu mu? İnsanların ter kokusu hakkında ne biliniyor? Eşinizin kokusu neyin mesajını veriyor? Bir kokunun beyinde oluşturduğu duygulanım ve cağrışımlar hafızada nasıl bir etki yapıyor? Gecmişe goturme mekanizması nasıl calışıyor?

Bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını uzman goruşleriyle bu kitapta bulacaksınız.

"Gunumuzde artık nesnel olcum metotları ile koku duyusunun olcumlerini de yapabiliyoruz. İnsanlığın koku duyusunun algılanması ile ilgili seruvenine kısa bir giriş olan bu kitap, geleceğin dunyasında duyusal analizlerin bir parcası olan koku duyusunun yaşantımızdaki onemine bir cok acıdan yaklaşmaktadır."

-Op.Dr.Aytuğ Altundağ-

"Esra, benim icin her zaman azim ve calışkanlıkla 'başarıya' ulaşmanın bir simgesi olmuştur. Kokunun izindeki bu kitapta, ustun bir calışma ve yoğun bir araştırma surecinin urunudur. Okudukca beynimizi biraz daha yakından tanıyacak, icgudulerimizi, ozellikle kokuyu hafife almamamız gerektiğini goreceksiniz…"

-Dr. Kıvılcım Kayabalı-

"Koku dunyası cok uzun yıllar kalın sır perdesinin arkasında kaldı. Varlığını kadim zamanlardan beri hep bildik, ama uzerine fazlaca konuşmadık ve calışmadık. Son yıllarda ve ozellikle 1980'lerden itibaren, bu konudaki araştırma ve calışmalar, elbette endustrinin de koku kullanımının avantajlarını keşfetmesi ile birlikte, katlanarak coğaldı. Ne var ki araştırmaların ve bu konuya ilgi duyan bilim adamlarının sayılarının artmasının, koku dunyasında mevcut cok bilinmeyenli denklemlerinin hepsini cozduğunu soyleyebilmek icin henuz erken. Bu kitap bu farklı alanların pek coğundan goruşleri bir araya getiriyor, okuyucuya geniş bir seckiye Turkce olarak ulaşma olanağı sunuyor ve belki de daha onemlisi, bilinmeyenleri anlamamıza yardımcı olabilecek yeni soru ve tartışmaların da kapısını acıyor."

-Parfumor ve Koku Uzmanı Vedat Ozan-
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 248

Baskı Yılı: 2014

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 248

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Kent Kitap
Kitap Adı: Kokuyla Keşfet Yazar: Esra Oz Yayınevi: Kent Kitap İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789944915540