Birinci ve ikinci sanayi devriminden sonra geliştirilen yeni metotlar ile endustriyel uretim artmış, mekanizasyon ve otomasyon surec icerisindeki ağırlık ve onemini zamanla daha da arttırarak devam ettirmiştir. Bu esnada bazı beşeri problemlerin ortaya cıktığı gorulmuştur. Bunun en onemli nedeni, sistem icerisinde calışan insanın dikkate alınmamış olmasıdır. Sadece amaca yonelik eylemler onem arz etmiştir. Boylece, başlangıcta artan uretimin bir muddet sonra gerilemeye başladığı gozlemlenmiştir. Gunumuzde endustriyel gelişme ve ilerlemelere, modern teknolojiye gecilmiş olmasına rağmen problemler azalmamış, aksine artmıştır. Uretim artışı sağlamak icin insan işinin pek coğunu makine ve techizatlara veren gunumuz iş orgutlerinde ergonomik deneyimler dikkate alınmadan soz konusu orgutlerin sağlıklı, guvenli, başarılı ve ekonomik olmaları pek de mumkun gorunmemektedir. Teknolojik ilerleme ve gelişmeler calışanların fiziksel iş yuklerini azaltarak uretimi hızlandırmış ancak zihinsel iş yuku artmaya devam etmiştir. Bu durum, orgutsel faaliyetler icerisinde yer alan bireylerin daha becerikli ve yetenekli olmasını gerektirmiştir. Bu amacla, iş ortamında insan-makine ilişkilerinin daha yakından bilinmesinin ve cevre ile makine değişkenlerinin insanı motive edici yonde tasarlanmasının gereği acıkca ortaya cıkmaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 189

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Cizgi Kitabevi
Kitap Adı: Orgutsel Etkinlik İcin Ergonomi Yazar: H. Serdar Oge Yayınevi: Cizgi Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059108324