Bu kitap, kimya laboratuvarında eğitim alacak oğrencilerin bilmesi gereken temel bilgileri ve kuralları, kimya laboratuvarı tekniklerine giriş, genel kimya deneyleri, yeşil kimya ve yeşil kimya deneylerini icermektedir. Kitapta kullanılan anlatım dili sade ve kimya eğitimine yeni başlayanların anlayacağı duzeydedir.
Genel kimya derslerinde anlatılan ve teorik olarak oğretilen konuların uygulamalarının yapılacağı yer Genel Kimya Laboratuvarıdır. Kitapta teorik bilgi ve deneysel anlatımla sunulan deneyler, universitelerimizin genel kimya laboratuvarlarında yapılması gereken deneyler icin birer kılavuz yonergelerdir. Deneyler icin gereken bilgiler verildiği gibi gerekli malzemeler ve deneylerin uygulanışı acık ve yalın bir dille anlatılmıştır. Kitapta yer alan ilk iki bolumunun iyi oğrenilmesi durumunda ucuncu ve dorduncu bolumlerde yer alan deneyler oğrenciler tarafından rahatlıkla yapılabilecektir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Genel Kimya Laboratuvar Kitabı Yazar: Şirin Gulten Yayınevi: Papatya Bilim Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 2. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059594226