Organik Tarımdaki Gelişmeler" kitabı sekiz ana başlık ile onsoz ve kaynaklar listesinden meydana gelmiştir. Kitabın girişinde organik tarım fikir ve duşuncesinin nasıl, ne zaman ve nerede uyandığı, geliştiği ve daha sonra hangi safhalardan gectiği uzerinde durulmuştur. İkinci bolumde ise geleneksel tarım veya klasik tarım diye de tasnif edilebilecek her turlu girdi kullanılarak yapılan normal tarım ile organik tarım kavramları uzerinde durulmuş ve organik tarımın ilgi alanları etraflı bir şekilde acıklanmaya gayret edilmiştir. Ucuncu bolumde gerek dunyadaki ve gerekse Turkiye'deki organik yetiştiricililik mevzuatları kanun ve yonetmelik olarak gozden gecirilmiş, fazlası ve noksanları ile tartışılmıştır. Dorduncu bolumde de organik tarım pratiklerinin sahada nasıl ve ne şekilde uygulandığı etraflı bir bicimde anlatılmaya calışılmıştır.
Gerek organik bitkisel uretim, gerek organik hayvansal uretim ve gerekse organik su urunleri uretimine kitabın beşinci bolumunde genişce bir şekilde yer verilmiştir. Altıncı bolumde ise organik urunlerin ic ve dış piyasalardaki durumu ile kısmen eğitim ve oğretimi, nispeten ARGE faaliyetleri uzerinde durulmuştur. Yedinci bolumde, Turkiye'nin şartları ve potansiyeli dikkate alınarak organik tarımın zayıf ve guclu yonleri ile bu alandaki hedefleri dile getirilmiştir. Sekizinci ve son bolumde organik tarım ve bu alandaki gelişmeler konusunda varılan sonuclar, sunulabilecek oneriler ozet olarak verilmiştir.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 310

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Organik Tarımdaki Gelişmeler Yazar: Dilek Başalma , Celal Er Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051336718