Dunyamız yeni bir devrim surecini yaşamakta. Başta fen, muhendislik ve tıp olmak uzere tum meslekler bu değişimden etkilenmeye başladı. Metrenin on milyarda biri kadar kucuk boyutlarda maddenin yapısını ve dinamiğini acıklayan kuantum fiziğinin keşfi, dunyanın sosyal, ekonomik, kulturel ve politik yapısını değiştirecek yeni bir devrimin, "Nanoteknoloji" devriminin temelini oluşturdu. Nanoteknoloji veya kuantum muhendisliği, fen, muhendislik, tıp eğitimine yeni bir anlayış getiriyor.
Dunya bilim cevrelerince tanınan uc değerli bilim adamı Fishbane, Gasiorowicz ve Thornton, bu değişimi, yazdıkları Physics For Scientists and Engineers adlı ders kitabına yansıttı. Temel Fizik I, işte bu kitabın lisanslı Turkce cevirisidir. Bu eser fen, muhendislik ve tıp oğrencilerini kureselleşmenin getirdiği koşullara hazırlayan bir programa gore tasarlandı. Amac, bu eğitimi alan oğrencileri, her ulkede kendilerine iş bulabilen bilgi cağının insanları olarak yetiştirmektir.
Ulkemizin tanınmış bilim adamlarından Prof. Dr. Cengiz Yalcın'ın titiz calışmaları sonucu yayıma hazırlanan Temel Fizik 1, Turkiye Bilimler Akademisi (TUBA) Universite Ders Kitapları Telif ve Ceviri Eser Odulu aldı; ayrıca TUBA tarafından universitelerin fen, muhendislik ve tıp fakultelerinde ders kitabı olarak kullanılması onerildi.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 504
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: Arkadaş Yayıncılık
Kitap Adı: Temel Fizik Cilt 1 - Problem Cozumleri Yazar: Kolektif Yayına Hazırlayan: Ordal Demokan , Prof. Dr. Cengiz Yalcın Yayınevi: Arkadaş Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789755094564