Cağdaş fiziğin onemli isimlerinden George Gamow bu kitabında, ince zekÂsı ve ustun oykuleştirme yeteneğiyle modern fiziğin bazı şaşırtıcı ve karanlık gizemlerini herkes icin tılsımlı ve buyuleyici oykuler haline getiriyor. Oykunun kahramanı Bay Tompkins gorduğu ruyalarda, normal duyularımızla ulaşamayacağımız dunyalara gitmektedir. O dunyalarda fizik sabitleri o kadar abartılmıştır ki, gunluk yaşamda goreliliğin ve kuantum boyutunun etkilerinin gozlemlenmeleri mumkundur. Kahramanımız bilimsel olarak doğru olan bu fantezi dunyalarında yaşlı bir fizik profesorunden (ki sonunda kızı Maud'la evlenir) yardım gorur. Profesor ona gorelilik, kuantum, kozmoloji, atom ve cekirdeğin yapısı hakkında temel bilgileri anlatır.

"Yalnızca eğlendirici değil, sade okuyucu bu kitaptan atom-altı parcacıklar -elektron, notron ve diğerleri- ve onların davranışlarını belirleyen garip kurallar hakkında cok şey oğrenebilir."
The Observer

"Hem olağanustu şaşırtıcı hem de tumuyle bilimsel."
Scientific American

"... benim icin yeni fiziği gercek ve canlı yapan Bay Tompkins'di..."
Roger Penrose

Sayfa Sayısı: 202

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Bay Tompkins'in Seruvenleri Yazar: Marcus Chown Cevirmen: Tuncay İncesu Dizi Editoru: Kerem Cankocak Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051067032