Dunyamız sıra dışı bir zaman diliminden geciyor. Belki bazılarımız dunyamızdaki değişimlerin farkında bazılarımız ise yoğun işleri ile o kadar meşgul ki değişimleri onemsemiyor. Oysa ekosferdeki değişimler cok hızlı ve bu değişimlere insanların bile ayak uydurması zor iken ekosistemdeki değişimlere diğer canlı turlerinin ayak uydurmasını bekliyoruz. Dunya uzerindeki bircok ekosistem yok oldu ya da yok olmak uzere. İnsan faaliyetleri cevre sorunlarına her gun bir yenisini ekliyor. Bilim insanları cok yakın bir gelecekte insanların dunyanın kaynaklarını tuketeceğini ve yeni gezegenler bulmazsak kendi turumuzle birlikte butun ekosistemin yok olacağını belirtiyorlar. Eğer, ‘Ekosferdeki bu kotuye doğru gidişe benim yapabileceğim bir şey yoktu… Aslında ben de bu hızlı değişimden hoşlanmıyordum’ diye duşunuyorsan yanılıyorsun.
Dunyanın herhangi bir yerinde bircok canlı turu ekosistemler ile birlikte yok oluyorsa ve dunyamızda suc oranları ve haksızlıklar artıyorsa bunda hepimizin sorumluluğu var.
Bundan ilk olarak toplumu eğitmesi gereken eğitimciler, bilim insanları, yazarlar, sinema endustrisi, politikacılar ve bireysel olarak hepimiz sorumluyuz. Eğer gercekten elimizden gelenin cok azını bile yapsaydık ekosistemi boylesine yok etmemiş, suc oranlarını bu kadar arttırmamış ve dunyanın bu kadar sorunlu bir yer olmasını sağlamamış olurduk. Bu kitabı yazma amacım ekosistemlerdeki bu yok oluşa karşı hepimizin neler yapabileceğini gostermek ve bizden sonraki nesillere neden ekosistemin korunması gerektiğini aktarabilmek.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: 2052'de Dunya Yazar: Mehmet Yavuz Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057979001