Doğu Anadolu Bolgesinin Serhad yoresinde kadim bir yerleşim yeri olan Bulanık havzası, sahip olduğu maddi ve manevi değerleri ile medeniyetimizin ana duraklarından biridir. Gorkemli gecmişi, kulturu, abidevi eserleri, folklorik değerleri, inancla yaşattığı gelenek ve gorenekleri ile bu havza, zengin bir kulturel mirasa sahip olmayı başarmıştır. Tarihsel gecmişi Urartu, Pers ve Roma donemlerine dayanan yerleşim yerleri ve hoyukleri, kadim eğitim kurumları olan medreseleri, gecmişten geleceğe taşıdığı dengbejlik geleneği, zengin yazılı ve sozlu eserleri, endemik bitkileri, flora dokusunun oluşturduğu renk harmonisi, barındırdığı canlı ceşitliliği, ozellikle yoreye has telli turnası ve toy kuşları ile adından soz ettirmektedir. Bulanık havzası, asırlarca katmanlar halinde farklı dil, din ve kulturel birikimi bunyesinde barındırarak kendine ozgu coklu, zengin bir kultur meydana getirmiştir. Ayrıca ovaları, geniş yaylaları, nehirleri ile tarım ve hayvancılık icin elverişli koşullara sahip olmasından oturu her asırda insanlar icin bir cazibe merkezi olmuştur ve tarihsel acıdan birden fazla topluluğun izlerini taşımaktadır. Bu denli guclu tarihi, kulturel zenginliği ve doğal guzellikleri barındıran Bulanık havzası ile ilgili bugune kadar yeterli ve kapsamlı calışma yapılmamıştır. Bu eserin, keşfedilmeyi bekleyen soz konusu zenginlik ve guzelliğin ortaya cıkmasına mutevazı bir katkı sağlaması dileğimizdir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bulanık - Kop Yazar: Kolektif Yayınevi: Cizgi Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 704 Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051964829