Bu kitap, Kasım 2017’de, Roma, İtalya’da İngilizce olarak yaygın bir şekilde tantıldı.8 ulkenin unlu bilim ve eğitim kurumları, akademik cevreler, Roma’daki uluslararası orgutler, aynı zamanda BM Gıda ve Tarım Orgutu (FAO) temsilcileri ile birlikte Azerbaycan`ın İtalya`daki Buyuk Elcilik temsilcilerinin de katıldığı kitap tanıtımında, dunyevi onem arz etme dolayısıyla bu kitabın yazarı Prof. Eldar Guliyev`e, BM Kamu Hizmetler Odulu Konseyinin uluslararası Yılın Kitabı odulu takdim edildi, kitap BM İsvicre`deki Merkezi Kutuphane Fonuna alındı. Aynı zamanda tanıtımda Profesor Eldar Guliyev`e Vatikan Bonifesiana Akademisinin gercek uyelik (akademik) diploması da takdim edildi.
Gıda guvenliğinin sağlanmasına yonelik cabaların birleştirilmesi, bu yonde uluslararası kuruluşların faaliyetlerinin optimize edilmesi ve mevcut gıda kaynaklarının en etkili kullanım yollarının ve mekanizmalarının modellenmesi dunya ulkelerinin oncelikli faaliyet alanlarındandır.
Gıda erişimi konularında, gıda guvenliğine sosyal yonden bakılması, orta sınıfın şekillendirilmesinde gıda erişiminin onemi, işsizlik ve yoksulluk problemlerinin cozumu, gıda rejimlerinin iyileştirilmesi ve sosyal eşitsizliğin giderilmesi buyuk onem arz etmektedir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kuresel Gıda Guvenliği Yazar: Eldar Guliyev Yayınevi: Kultur Ajans Tanıtım ve Organizasyo Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 17 x 25 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053251866