Sağlık Bakanlığımızca 1922 yılından itibaren yayımlanmaya başlanan Turkiye'nin Sıhhî-İctimÂî Coğrafya dizisi icinde yer alan "BÂyazîd Vilayeti" Birinci Dunya Savaşı sonrası donemin Coğrafi ozelliklerini ifade etmesi bakımından onem arz etmektedir.Bu calışmada BÂyazîd Vilayetinin coğrafi ozellikleri bakımından değerlendirilmesi yapıldıktan sonra Ağrı ilinin gunumuz coğrafi ozellikleriyle karşılaştırılması yapılarak gelinen nokta belirtilmeye calışılmıştır. Bunun sonucunda BÂyazîd Vilayeti ile Ağrı ili arasında idari sağlık ulaşım nufus eğitim ekonomik faaliyetler vb. yonlerden onemli değişim ve ilerlemelerin olduğu gorulmektedir.Boylece yorenin gecmişi ve gunumuzdeki durumu anlaşıldıktan sonra geleceğe dair sağlık nufus eğitim sosyal ekonomik faaliyetler ulaşım ve idari alanda planlanmanın yapılması daha kolay olacaktır.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Turkiye'nin Sıhhi-İctimai Coğrafyası Bayazıd Vilayeti Değerlendirme - Karşılaştırma - Transkripsiyon Yazar: Abdulkadir Guzel Yayınevi: Kriter Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 162 Ebat: 16 x 23,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057890665