Bu kitap, Eğitim Fakultelerinin İlkoğretim Bolumu, Sınıf Oğretmenliği Anabilim Dalı 1. sınıf oğrencilerinin birinci yarıyılda okudukları "Temel Matematik I" dersine kaynak olarak hazırlanmıştır. Eğitim fakultelerinin yeniden yapılandırılma calışmaları cercevesinde YOK tarafından anabilim dalı icin ongorulen programa uygun bir calışmadır.

Konular işlenirken, Sınıf Oğretmenliği Anabilim Dalında okuyan oğrencilerin matematik altyapılarındaki farklılıklar dikkate alınmıştır. Her bolumde, konu ile ilgili temel bilgiler, her duzeydeki oğrencilerin anlayabileceği duzeyde acıklanmaya calışılmıştır. Ayrıca, konu ile ilgili yeterli sayıda cozumlu ornek alıştırmalar verilmiş, her bolumle ilgili araştırmalar konulmuştur. Kitap; mantık, kumeler, bağıntı, fonksiyon, işlem, sayılar, taban aritmetiği, bolunebilme kuralları OBEB ve OKEK, oran-orantı, yuzde ve faiz hesapları, alışveriş, kÂr-zarar hesapları, permutasyon kombinasyon ve olasılık başlıkları altında toplanan altı bolumden oluşmaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 246

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Temel Matematik 1 Yazar: Hidayet Sulak Sayfa Tasarımı: Muruvet Durna Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051339504