Bilim dunyası ve bilim insanları, keskin zekÂlarını ve bir mizahcı kadar gelişkin espri anlayışlarını mesleki refleksleriyle birleştirdiklerinde herhalde bu kitaptan daha fazlası ortaya cıkamazdı...
o Hangisi daha sıcak? Cennet mi cehennem mi?
o Trafikte hep hissettiğimiz gibi yan şerit daha mı hızlı ilerliyor?
o Tuvalette bir şeyler okumak sağlığa yararlı mı?
o Kadınlar yumurtlama doneminde cinsel cekiciliğini gercekten artırıyor mu?
o Asılmak nasıl bir his?
Bilim adamları gulduren ve duşunduren elli kadar soruyu bilimsel yontemler kullanarak araştırmışlar ve yanıtlamışlar... Ve 2013 "Le goût des sciences" (bilim lezzeti) odullu bu kitapla, bilimin kucuk hazinelerini mizah ve zevkle keşfe cıkarıyorlar bizi...
Kesinlikle, "lezzetli" bir kitap okuyacağınız konusunda tereddutunuz olmasın lutfen!
"Ben Gazetecilik eğitimi gordum, Fen oğrenimi değil. Fakat bilim her zaman ilgimi cekmiştir. Oncelikle bana gorunmeyen dunyaları gosterdiği icin." diyen Pierre Barthelemy, halen Le Monde gazetesinin bilim ve teknoloji ekinde yazıyor... Satrancta 5 dunya şampiyonluğu ve 3 makinaya karşı 3 de birinciliği bulunan Barthelemy'in bloğunun tıklanma sayısı ise 10 milyonu gecmiş durumda...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 160
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Grifin Kitap
Kitap Adı: Bilimin Acayip Meseleleri Yazar: Pierre Barthelemy Yayınevi: Grifin Kitap İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786056492709