Bu kitabın yazarı, okuyucusu olacak oğrencilerin dikkatini şu iki soruya cekmeye calışıyor: 1. İcinde yaşadığımız doğayı ve onun buyuleyici işleyişindeki temel yasaları merak ediyor musunuz? 2. Hangi alanda kariyer yapmayı duşunuyorsanız duşunun, kariyeriniz boyunca yararlanabileceğiniz yetenekler edinmek ve karşılaşacağınız sorunlarla baş etmenizi ve akılcı en doğru cozumler uretmenizi sağlayacak duşunme ve sorgulama yontemlerini oğrenmek istiyor musunuz?

Gunumuz fiziğinde yoğun bir araştırma konusu olan kuantum optiği ve lazer fiziği konularında tanınmış bir araştırmacı olan Eric Mazur, eğitim konusunda geliştirdiği ozgun etkileşimli oğrenme yontemleriyle de tanınmaktadır. E. Mazur bu ders kitaplarını; kariyerlerinin ilk basmağında bulunan temel bilim (fizik, kimya, biyoloji, astronomi), matematik ve istatistik, tum muhendislik ve tıp oğrencilerinin duşunme ve sorgulama yeteneklerini geliştirmek ve icinde yaşadığımız evrenle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak icin yazdığını vurguluyor.

Fizikte incelemeler, cevremizi kuşatan doğayı gozlemekle başlar. Gozlemleri cağdaş birleştirici temeller uzerinde analiz ederken, her alanda genel gecerliliğe sahip temel ilkeleri ve ozellikle korunum yasalarını on planda tutmak yeni bir oğrenme mimarisi sunmaktadır. Bu yontemi iyi organize olmuş oğretme teknikleriyle uygularken, okuyucuyu araştırma tabanlı uygulamaların icine cekerek pratik yapma becerileri de geliştirilmektedir. Boylece bilimin ve onun hep lokomotifi olmuş fiziğin eşsiz guzellikleriyle tanışma fırsatı sunuyor.

İddialı lise ve kolej oğrencilerinin, tum temel bilim ve muhendislik oğrencilerinin kariyerlerinin ilk basmağında mutlaka yararlanmaları gereken ve cağdaş fizik dersleri icin onemli bir kaynak... Temel Fizik dersini okutanlar icin ise, heyecan verici yeni bir ortam ve kaynak kitap.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 688

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Fizik İlkeler ve Pratik - Cilt 1 Yazar: Eric Mazur Editor: Ali Ulvi Yılmazer , Abdullah Vercin Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053202905