İsmi genellikle Thomas Edison’la girdiği bilimsel mucadeleyle birlikte anılsa da Nikola Tesla, belki de gelmiş gecmiş en onemli mucitlerden biridir. Amerikalı mucit Edwin Armstrong, “Dunya, Nikola Tesla gibi birinin bir kez daha gelmesi icin cok uzun bir sure beklemelidir,” der ve haklıdır da. Donen manyetik alan, kablosuz enerji aktarımı, uzaktan kumandalı model tekne, Tesla bobini ve transformatorun mucidi −pek bilinmese de− Tesla’dır. Buluşlarım: Bir DÂhinin Ozyaşamoykusu, Tesla’nın kendi yaşamını anlattığı ve zamanın otesinde bir zihne sahip olduğunu kanıtladığı muhteşem bir eser.

Fakat kısa sure icerisinde zaaflarımı ele gecirdim ve daha once hic yaşamadığım bir keyfi yaşadım; dilediğimi yapmayı... Zaman icerisinde bu guclu zihinsel egzersiz benim icin alışkanlık haline geldi. İlk başlarda dileklerim sonuktu fakat kademeli olarak arzu ile arzuyu gercekleştirmek icin gerekli irade ozdeşleşti. Yıllarca suren bu disiplin pratiğinden sonra kendimi kontrol etmekte oyle uzmanlaştım ki bazı guclu insanları mahveden ihtiraslar benim icin adeta oyuncak gibiydi.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Buluşlarım Yazar: Nikola Tesla Cevirmen: Sinem Bertling Yayınevi: Say Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11x18,5 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 4. Basım Orijinal Dili: İngilizce Orijinal Adı: My Invetions Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786050205114