
Yapay Geri ZekÂ, teknolojinin sınırlarını oğrenmek ve bilgisayarların neden her zaman doğru hamleyi yaptığını duşunmemek gerektiğini anlamak icin bir onemli bir rehber.
Meredith Broussard, bu kitapta, bilgisayarları hayatın her alanında kullanma hevesinin kimi zaman nasıl kotu tasarlanmış sistemlere donuştuğunu anlatıyor. İnsanlar, işe uygun calışan secmekten, faturalarını odemeye; hatta ozel hayatlarındaki partnerlerini secmeye kadar her şeyi dijital olarak yapmak istiyor. Yazılım geliştiricisi ve gazeteci olan Broussard, teknolojiyi kullanarak yapılabilecek işlerin temel bir sınırı olduğunu savunuyor.
Broussard, yeni teknolojik gelişmelere karşı savaşmak yerine bilincli bir şekilde teknolojiyi deneyimlemenin, ozumsemenin ve sonuclarına şahitlik etmenin onemli olduğunu duşunuyor. Teknolojiyi utopik bir kavram olarak değil, toplum sorunları adına kullanılacak bir kaynak olarak gormenin onemini vurguluyor. Bu yuzden bilgisayar programcılığı alanında yepyeni maceralara cıkıyor. Bir diğer deyişle surucusuz bir arabada endişe verici bir yolculuğa cıkıyor. Oğrencilerin standartlaştırılmış sınavları neden gecemediklerini araştırmak ve anlamak icin yapay zek kullanıyor. Titanik felaketinden hangi yolcuların kurtulabileceğini tahmin etmek icin makine oğrenimi uyguluyor ve "AI" yazılımı oluşturarak ABD finans sistemini onarmaya calışıyor.
Teknolojiyle yapabileceklerimizin sınırlarını anlamalıyız. Boylece dunyayı daha iyi bir yer hÂline getirmek icin neler yapabileceğimizi anlayabilir ve daha iyi secimler yapabiliriz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yapay Geri Zeka - Bilgisayarlar Dunyayı Nasıl Yanlış Anladı? Yazar: Meredith Broussard Cevirmen: Yusuf Tolga Şar Yayınevi: Sola Unitas Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 288 Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057628688