Howard Carter 1922'de Tutankhamun'un mezarına girdiğinde tek ışık titreyen elindeki mumdan geliyordu. Kucuk acıklıktan iceriye şoyle bir baktı ve ne gorduğunu sorup duranlara, meşhur “Ben harika şeyler goruyorum” yanıtını verdi.
Carter'ın muhteşem keşfi, Uc Taş Bir Duvar'da anlatılan buyuleyici hikayelerden sadece biri. Otuzdan fazla kazıya katılmış olan arkeolog Cline,okuru, Pompeii'den Petra'ya, Troia'dan terrakotta savaşcılarına ve Mikene'den Megiddo ve Masada'ya goturuyor. Cline, Troia'yı kazan Schliemann ve keşifleri insanın kokenine dair anlayışımızı geliştiren Mary Leakey de dahil olmak uzere bu kazıların arkasındaki insanları tanımamızı sağlıyor. Arkeologlara en sık sorulan sorulara yanıt veriyor: Nereyi kazacağını nereden biliyorsunuz? Kazılar gercekte nasıl yapılır? Bir şeyin kac yaşında olduğunu nereden biliyorsunuz? Bulunan şeyler kimindir?
“Cline, en iyi universite seminerlerini cağrıştıran sıcak ve comert bir sese sahip.”
- James Romm, Wall Street Journal
“Uc Taş Bir Duvar, arkeolojinin en buyuklerinin etkileyici bir dokumunu cıkarıyor; hic ilgilenmemişler bile bitirmeden bırakamayacaklar.”
- Jodi Magness, Kutsal Topraklar Arkeolojisi'nin yazarı
“Unlu arkeologlarla tanışacak, efsanevi siteleri keşfedeceksiniz. Arkeoloji, “harika şeyler”le doludur ve Uc Taş Bir Duvar'ı alanının en buyuklerden birisi yazmıştır.”
- Sarah Parcak, Alabama Universitesi

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Uc Taş Bir Duvar Yazar: Eric H. Cline Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050380057