50 Soruda Endustri Muhendisliği kitabı, İTU Endustri Muhendisliği Bolumu oğretim uyesi Doc. Dr. Esra Baş tarafından, endustri muhendisliği alanının kapsamı uzerine hem temel, hem de ileri duzeyde bilgi verecek şekilde tasarlandı. Endustri muhendisleri, insan faktorunu de kapsayacak şekilde sistemlerin tasarlanması, yonetilmesi ve surekliliğin sağlanması uzerine calışan muhendislerdir. Bir meslek alanı olarak endustri muhendisliğini tanımak isteyen lise oğrencileri kadar, ilgili bolumde okumakta olan genclerle ve hatta donanımlarına bu alanın butuncul bakışını katmak isteyen tum kişilere seslenecek nitelikte olan 50 Soruda Endustri Muhendisliği2nde yanıtlanan kimi sorular şoyle: Endustri muhendisliği alanının temek kapsamı nedir? Endustri muhendisliği bolumu yonetici mi yetiştirir? Endustri muhendisleri hangi alanlarda calışır? Endustri muhendisliğinin temel konuları olan kısıtlı kaynaklar, yoneylem araştırması, belirsizlik altında karar verme, uretim planlama, lojistik ve tedarik zinciri yonetimi, yatırım değerlendirme, ergonomi ve insan faktorleri ne anlama gelir? Cok olcutlu karar verme ne demektir ve analitik hiyerarşi sureci neden yaygın olarak kullanılmaktadır? İş surec yonetimi, dinamik programlama, ağ akışı modelleri nedir? Belirsizlik durumlarının modellenmesi endustri muhendisleri icin neden onemlidir? Uretim planlama ve kontrol, toplam kalite yonetimi, stok kontrolu ne demektir? (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: 50 Soruda Endustri Muhendisliği Ceviri: Esra Baş Yayınevi: Bilim ve Gelecek Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055888527