Garip elektrikli aletler, kabarcıklar cıkaran deney tuplerinin yanında cızırdayıp uğultular cıkarıyor. Kambur bir asistan ameliyat masasına bağlanmış ve uzeri ortulmuş halde yatan adamı kontrol ediyor, hemen yanında beyaz laboratuvar onluğunu giymiş dÂhi doktor cılgınca guluyor.
Dr. Frankestein’dan Dr. Jekyll’a pek cok kurgu karakterin, bilimin sınırlarını zorlamış ve akla meydan okumuş gercek bilim insanlarından esinlenilmiş olduğunu bilmek şaşırtıcıdır.
Bu kitap, Arşimet’ten Newton’a, John Hunter’dan Nikola Tesla’ya, Marie Curie’den Einstein’a kadar bilimin ve bilginin sınırlarını zorlamış, kimi zaman dÂhilikle delilik arasında gidip gelmiş ama bilimsel calışmalarından asla vazgecmemiş bilim adamlarının şaşırtıcı oykulerini anlatmaktadır.
Hastaların neler hissettiğini anlayabilmek icin kendine virus enjekte eden bir doktor.
Deneyler yaparken radyoaktiviteye maruz kalıp olumcul hastalığa yakalanan, bilimsel toplantılarda bile kocasının ismiyle takdim edilen, adı bir aşk dedikodusuna karıştığı icin uluslararası konferanslara davet edilmeyen bir kimyager. Ama o, Nobel Odulu’nu alan ilk kadın ve bu odulu iki kez alan ilk bilim insanı olarak tarihe gecti. Din konusunda icsel sorgulamaları sonucunda papazlıktan ekonomi-siyaset-aritmetik alanında profesorluğe yukselen; hayvanlar uzerinde araştırma yaparken zamanla muhteşem bir hayvan muzesi kurmuş olan; uzaya gitmenin, bir avuc ay toprağıyla geri donmekten başka insanoğluna ne yarar sağlayacağının tartışıldığı donemde bunu başararak gunumuz iletişim ortamına zemin hazırlayan; genclik aşkına kavuşmak icin aldığı odulun tum gelirini boşanmak şartıyla karısına veren cılgın bilim insanları.
Ve daha fazlası...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bana Deli Derlerdi Yazar: John Monahan Ceviri: Derya Ozturk Yayınevi: Panama Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5x21 İlk Baskı Yılı: 2013 Baskı Sayısı: 2. Basım Dil: Turkce Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786054401970