Enerji sistemlerinde gecit surecleri adlı bu kitap 2 cilt hÂlinde duzenlenmiştir.

Birinci ciltte, kısa devre ve faz iletkenlerin kopması gibi durumlarda sistemden meydana gelen elektromanyetik gecit surecleri ele alınmıştır. Enerji sistemlerinde, elektrik santrallerinin ic tuketim sistemlerinde, orta ve alcak gerilim dağıtım şebekelerinde meydana gelen kısa devre olayına ilişkin hesaplamalarda kullanılan pratik yontemler tanıtılmıştır. Simetrik olmayan kısa devre ve faz iletkenlerinin kopması sonucu oluşabilecek calışma durumları incelenmiş, kısa devre akımlarının sınırlandırılması ve yuksek gerilim koruma cihazlarının secilmesi ile ilgili yontemler verilmiştir.

İkinci ciltte, enerji sistemlerindeki elektro mekanik gecit surecleri incelenmiş, statik ve dinamik kararlılık analizinin genel hesap yontemleri anlatılmış, kararlılık analizinde kullanılan matematiksel kriterler acıklanmıştır. Tek makineli ve cok makineli enerji sistemi modelinde statik kararlılık analizi yapılmış, ceşitli faktorlerin statik kararlılığa etkisi incelenmiştir. En sade sistem modelinde dinamik kararlılık analizi yapılarak senkronizasyon surecleri verilmiştir. Uyarma akımı otomatik regulatorunun statik ve dinamik kararlılığa etkisi incelenerek, ayar parametrelerinin secilmesi metotları tartışılmıştır. Asenkron motorun, senkron motorun, motorlar grubunun ve duğum yukunun statik kararlılık analizinde kullanılan ceşitli pratik kriterler verilmiştir. Asenkron motorun, senkron motorun, motorlar grubunun yol alma ve tekrar yol alma surecleri ve bu surec sırasında elektrik şebekesine etkileri incelenmiştir."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 512

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Enerji Sistemlerinde Gecit Surecleri Yazar: A. Nariman Şerifoğlu Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051338255