Gunumuzde uretim sistemleri otomasyon ve bilgisayar desteği ile tamamen değişmiş ve ucuz işciliğin getirdiği avantajlar ortadan kalkmıştır. Artık imalatın her aşamasında gittikce artan oranda otomatik sistemler ve bilgisayar programlarını gormekteyiz. Robotlar, programlanabilir mantık denetleyicileri, koordinat olcum makinaları, otomatik gudumlu araclar, otomatik depolama/geri cekme sistemleri ve yapay gorme gibi modern otomatik teknolojiler fabrikalarda gittikce daha fazla uygulanmaktadır. Artık yakın bir gelecekte hammaddeden nihai urun elde edilinceye kadar var olan tum sureclerin otomatik ve programlanabilir bir halde tumleşik olarak gercekleşeceği kabul edilmektedir.

Groover’ın Otomasyon, Uretim Sistemleri ve Bilgisayarla Tumleşik İmalat kitabı gunumuzde gercekleşmekte olan ve yukarıdaki paragrafta tanımlanan değişimi anlamamıza yardımcı olacak bir kitaptır. Uretim sistemlerinin sınıflandırılması, tanımları, yapıları, bileşenleri ve performans analizleri ile beraber sistemlerde otomasyon ve bilgisayar uygulamaları kitapta yoğun olarak işlenmektedir. Kitapta ayrıca Yalın Uretim, Altı Sigma, Toplam Kalite Yonetimi gibi uretim iyileştirme, kalite ve yonetim felsefeleri de acıklanmaktadır. Bu cok yonlu kitap, ideal bir ders kitabında olması gereken her bolumun kendi icinde yeterli olması, ornekler, şekiller ve tablolar ile yazılı metnin daha rahat okunur ve anlaşılır hale getirilmesi ve bolum sonu problemlerle desteklenmesi gibi ozelliklere sahiptir.

Orijinal dili İngilizce olan kitabın dorduncu baskısından yapılan Turkce cevirisinin sadece lisans ve yuksek lisans oğrencilerine değil, uretim sistemlerini ve bu sistemlerde kullanılan otomasyon ve diğer teknolojileri oğrenmek isteyen calışan tum teknik ve idari personele de katkı yapacağına inanıyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)

Cevirmen: Onat Halis Totuk, Gurel Cam, Mustafa Yurdakul, Ender Yıldırım, Yusuf Tansel İc
Editor: Mustafa Yurdakul, Yusuf Tansel İc

Kitap Adı: Otomasyon, Uretim Sistemleri ve Bilgisayarla Tumleşik İmalat Yazar: Mikell P. Groover Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık Ebat: 17 x 24 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 4. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053205043