Bu kitap; modern fiziğin temel kavramlarını olabildiğince basit, net ve kolay anlaşılır bir şekilde ifade etmektedir. Eserde kullanılan dilin; acık, yalın ve akıcı olmasına ozen gosterilmiştir. Eser beş bolum olarak duzenlenmiştir. Birinci bolumde, Einstein'ın ozel gorelilik kuramı ve rolativistik mekanik; ikinci bolumde, dualite ilkesi, foton kavramı, fotoelektrik olayı, Compton olayı, Heisenberg belirsizlik ilkesi gibi kuantum fiziğinin temel konuları; ucuncu bolumde atomun kuantumlu yapısı (atom modelleri, hidrojen atomunun enerji duzeyleri ve spektrum serileri, Pauli ilkesi gibi); dorduncu bolumde cekirdek fiziğinin temel kavramlarını iceren konular ve beşinci bolumde butun problemlerin acıklamalı cozumleri ve bolumlere yonelik coktan secmeli sorular yer almaktadır.

Kitabın; fen bilimleriyle ilgili butun alanlarda, ozellikle fen bilimleri oğretmen adaylarına, fen bilimleri oğretmenlerine, fizik oğretmenlerine, oğretim elemanlarına ve modern fiziğe ilgi duyan bireylere faydalı olacağı duşunulmektedir.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 131

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: İlkoğretim Bolumleri icin Modern Fizik Yazar: Ali Yıldız Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051334769